Danmarks mest populære cykelløb er Post Danmark Rundt, der afvikles hvert år i august måned. Over seks etaper arbejder cykelrytterne sig igennem Danmark via landevejene, og det er som regel lidt af et publikums tilløbsstykke, med masser af opbakning fra tilskuere hele vejen rundt.

Post Danmark Rundt, der er sponsoreret af Post Danmark, er blandt andre arrangeret af Dansk Cykle Union og tiltrækker ofte mange store internationale cykel profiler og hold. Løbet blev kørt første gang i 1983 under navnet Danmark Rundt, Men blev først rigtig organiseret i 1985 med sponsor og det nye navn Bikubens Danmark Rundt. Der kom en længere pause fra 1988 til 1995, hvor løbet genopstod i samarbejde med Post Danmark, og det er siden blevet afviklet planmæssigt hvert år under det nye sponsornavn. Ruten har varieret gennem tiden, men løber altid gennem flere større og mindre byer gennem Danmark, startende i den nordlige del af Jylland og som regel med afslutning på Frederiksberg i København.

Af danske ryttere der har vundet Post Danmark Rundt, kan nævnes Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jacob Piil og Jakob Fuglsang, hvor især Jakob Fuglsang skiller sig ud ved at have vundet tre år i træk fra 2008 – 2010.