Den professionelle britiske cykelrytter Chris Froome har gjort sig meget bemærket de sidste par år, ikke mindst da han i 2013 vandt årets udgave af Tour de France. Froome er født og opvokset i Kenya, men har britisk statborgerskab, da hans far er fra England. Hans professionelle karriere startede i 2007, da Froome flyttede til Europa og blev en del af det britiske hold Barloworld.

Allerede i 2008 overraskede den dengang relativt ukendte rytter ved Tour de France, hvor han viste sig at være rigtig stærk i Alperne. I 2010 skiftede han hold til det stærke Team Sky, hvor han efterhånden er blevet en af holdets nøgleryttere. Det er siden gået stærkt og med en anden plads i Vuelta a España i 2011, samt en anden plads i Tour de France året efter i 2012, var Froome klar til at sætte alt ind på en sejr i Tour de France 2013. Og som sagt, så gjort. Kigger man hos bookmakere Froome igen i år den klare favorit til at vinde det franske cykelløb, og der skal angiveligt ske meget før de prognoser ændrer sig.

Intet er dog sikkert, og i kulissen står de store ryttere klar til at udfordre Froome i Tour de France 2014. Blandt andet har italienske Vincenzo Nibali meldt sig, og som vinder af Vuelta a España i 2010 og Giro d’Italia i 2013, har han fået blod på tanden, for at opnå det som kun 5 ryttere i historien har opnået i deres karriere, at vinde alle tre Grand Tours. Contador har allerede opnået dette, men han er alligevel opsat på at give den alt hvad den kan trække i år, efter hans noget skuffende resultat i 2013. En der også bliver værd at holde udkig efter, er bjergrytteren Nairo Quintana, der godt kan gå hen at blive rigtig stærk og en seriøs udfordrer i år.